Facebook Bushinkan Tilburg
homeactueelagendade schoolhet Shito-ryudownloadscontactsponsorenfilmpjeslinks

Wedstrijden

Hieronder staan verschillende wedstrijden. Het sportkarate kent twee wedstrijdonderdelen, te weten Kata en Kumite. Bij Katawedstrijden voert de ene karateka een stijlvorm uit, daarna de andere karateka. Wie de stijlvorm het mooiste heeft uitgevoerd wint de partij. Bij Kumitewedstrijden vecht de ene karateka tegen de andere karateka. Door goede stoten en schoppen op de scoringsgebieden van de tegenstander te maken krijgt de karateka punten toebedeeld. Degene met de meeste punten wint de partij.

Zowel Kata- alsook Kumitewedstrijden vragen veel extra training van de karateka. Tijdens de aparte training op zaterdagochtend van 11.00 tot 12.30 uur worden voor de wedstrijdkarateka's beiden wedstrijdonderdelen getraind.

Deelname aan wedstrijden is met name bedoeld voor jeugdige karateka´s die hun kunnen in het wedstrijdkarate willen meten met andere jeugdige karateka´s. Karateschool Bu Shin Kan stimuleert deelname aan wedstrijden als onderdeel van het totale karate-do leerproces. Tegelijkertijd zijn wij geen wedstrijdschool die alles op alles zet om met medailles huiswaarts te keren. Deelnemen staat voorop, winnen is mooi meegenomen.

Komende wedstrijden

Open Elhatri Kata en Kumite in Eindhoven - 30 september en 1 oktober 2017

ONJK jeugd/cadetten/junioren/-21 jaar in Almere - 17 t/m 19 november 2017

NK jeugd/cadetten/junioren/-21 jaar in Zoetermeer - 25 en 26 november 2017