De school

Karateschool Bu Shin Kan is in juli 2011 opgericht. De hoofdleraar is Joost Franken. Joost beoefent het Shito-ryu vanaf februari 1981 en hij geeft les in deze schitterende karatestijl sinds mei 1990. Na 21 jaar als karateleraar in loondienst gewerkt te hebben was het tijd om op eigen benen te gaan staan en een eigen school te openen. In aanloop hiernaar heeft hij aan Meester Nakahashi gevraagd of hij een goede naam voor de school had. Door de lange leraar-leerling betrekking tussen Meester Nakahashi en Joost kon hij vrij snel een mooie naam verzinnen en dat werd Bu Shin Kan.

Er zijn verschillende interpretaties van de Japanse naam Bu Shin Kan mogelijk maar de interpretatie die gekozen is, is `huis voor krijgers met een hart`. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat een gevechtskunst vanuit het hart onderwezen en beoefend wordt. Het gaat om een gevechtskunst, niet alleen om te leren vechten en de beste te zijn, maar hoofdzakelijk om uit te groeien tot een mens met een mooi hart: een winnaar te zijn in je eigen leven.

Alle lessen staan onder leiding van Joost Franken, 6de dangraad Dento Mabuni Shito-ryu. Joost wordt in de lessen vaak bijgestaan door diverse assistenten die eveneens binnen de school leerling zijn.

Ondanks de jonge leeftijd van de school is deze ingebed in een rijke en oude traditie die bekend staat als Dento Shito Ryu Karate do. Dento is het Japanse woord voor `in directe lijn met`. Datgene dat een leerling in onze school aangereikt krijgt voert via Joost Franken Sensei en zijn seniorleerlingen terug naar Kyoshi Nakahashi en Shihan Hatano naar Nidaime Soke Mabuni Kenei en zijn vader Shodai Soke Mabuni Kenwa, de grondlegger van de stijl.