De leerlingen

Het beoefenen van een gevechtskunst wordt vaak vergeleken met het bewandelen van een berg. Eerst moet je allerlei vaardigheden en conditie opdoen om een berg te kunnen bewandelen en daarna ga je stap voor stap op weg naar de top van de berg. Aldaar aangekomen ontdek je een andere berg die ook weer beklommen wil worden.

Zo volgt een leerling van Bu Shin Kan zijn of haar weg omhoog door het Mudanshagebergte en op de top aangekomen is het Yudanshagebergte in zicht. De top van het Yudanshagebergte is voor weinigen bereikbaar maar aldaar aangekomen ligt er een volgende top, het Kodanshagebergte.

Het is in ieder geval wijs om de berg(en) stap-voor-stap met veel geduld en weinig haast te beklimmen. Je mag over het bereiken van de top(pen) een heel leven doen. Advies is in ieder geval om onderweg regelmatig te genieten van al het schoons en de mooie uitzichten.

In een traditionele dojo worden de namen van de leerlingen op houten bordjes in de dojo opgehangen. Aangezien Karateschool Bu Shin Kan nog niet de beschikking heeft over een eigen dojo kunnen de namen van de leerlingen niet in de trainingsruimte opgehangen worden.