Leerling worden

Je hebt een paar keer mee gedaan met de karatelessen bij Bu Shin Kan en je vindt het leuk. Je wil graag leerling worden van onze school.
Je bent uiteraard van harte welkom!

Er zijn nu een aantal stappen die je moet zetten voordat het zover is.

1. Lees bij het kopje “de school” de voorwaarden en het dojoreglement.

2. klik hier voor het inschrijfformulier om leerling te worden van de school, print het uit, vul het in en geef het tijdens de eerstvolgende les aan de leraar.

3. Per mail ontvang je een rekening voor de karatelessen (met éénmalig inschrijfgeld).

4. Maak de betaling per bank/giro over naar de bankrekening van onze school.

5. Je bent nu aspirant-leerling van de school en je wordt bijgeschreven in het leerlingenregister van de school; dat staat op onze website onder het kopje leerlingen. Tevens wordt je welkom geheten op onze Facebook-pagina.

6. Het betalen van het lesgeld maakt je echter nog niet tot een volwaardig leerling van onze school. Als de betaling van het lesgeld het enige criterium zou zijn dan zou je klant, lid of consument genoemd worden. Binnen onze school ben jij dit alles niet, je bent een leerling.

7. Er wordt van jou als leerling veel verwacht. Het eerste stadium van leren in een dojo (ruimte waar een klassieke gevechtskunst onderwezen wordt) kan samengevat worden met het bekende gezegde “bloed, zweet en tranen”. Ben dus bereid om aanvankelijk meer te geven dan te ontvangen.

8. De leraar commiteert zich aan jou om zijn best voor jou te doen. Dit op basis van geven en ontvangen. Als jij als leerling geeft, zul je van de leraar ontvangen.

9. Jouw attitude – de wijze waarop je in de dojo staat en traint – bepaalt jouw altitude ofwel het niveau dat je als leerling gaat bereiken hangt voor een groot deel af van jouw bereidheid om hard te werken en door te gaan daar waar anderen zouden stoppen.

10. Een leerling geeft nooit op!